Υλικά
- μισό κιλό φρέσκο σολομό
- ¾ φλιτζάνι βρώμη
- χυμός από μισό λεμόνι
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλατοπίπερο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βγάλτε την πέτσα από το σολομό και τυχόν κοκαλάκια που μπορεί να έχει. Κόψτε το σολομό σε κύβους και βάλτε τα κομμάτια στο πολυκόφτη.
- Λειτουργήστε το πολυμίξερ για 40-60 δευτερόλεπτα μέχρι ο σολομός να γίνει κιμάς. Μεταφέρετε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε στο σολομό τα υπόλοιπα υλικά: τη βρώμη, το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αβγό, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αναμείξτε τα υλικά και με βρεγμένα χέρια σχηματίστε μπιφτέκια. Βάλτε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και μεταφέρετε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να σφίξουν.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, πάνω σε μεσαία φωτιά, ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Όταν το τηγάνι κάψει, προσθέστε τα μπιφτέκια σολομού και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρετε ζεστά με σαλάτα ή μέσα σε ψωμάκια σαν μπέργκερ.