Υλικά
- 4 φρέσκα καλαμάρια (περίπου 1 κιλό)
- 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 μανιτάρια Portobello
- 1 καρότο
- 3 κουταλιές της σούπας άνηθο
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι καρολίνα
- 1 σφηνάκι ούζο
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
- Αρχικά, καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια.
- Σε ένα τηγάνι ετοιμάζουμε την γέμιση ρίχνοντας το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια σε κύβους και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά.
- Μετά ρίχνουμε το καρότο κομμένο κομμένο σε μικρούς κύβους, το ρύζι αφού το έχουμε πλύνει, το κουκουνάρι, το χυμό λεμονιού, το ούζο, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Στο τέλος η γέμιση θα έχει λίγο ζουμάκι.
- Αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να κρυώσει ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε τα καλαμάρια.
- Τα κλείνουμε βάζοντας μπροστά τα μουστάκια τους και τα αραδιάζουμε σε μία γάστρα.
- Πασπαλίζουμε αλάτι και ελαιόλαδο, ρίχνουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 1 ώρα.