Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι
- 160 γρ. ηλιέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- χυμό από 1 λεμόνι
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε μέσα το αλεύρι το ηλιέλαιο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατέψτε με μια κουτάλα ή με το μίξερ χειρός.
- Όσο ανακατεύετε το μείγμα, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα βάλτε το στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
- Ανάλογα το φούρνο μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο.
- Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο και πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη.