Υλικά

  • 3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. βούτυρο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένος ξερός δυόσμος
  • 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • 150-200 γρ. κεράσια φρέσκα χωρίς κουκούτσια
  • 100 ml  χυμός κεράσι ή βύσσινο
  • 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  2. Προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι το βούτυρο και τρίβουμε με τα χέρια τη ζύμη των υλικών μέχρι να ψιχουλιαστεί.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τα μπαχαρικά και κατόπιν τα κεράσια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Προσθέτουμε και το χυμό του κερασιού ή βύσσινου και ανακατεύουμε έως ότου δέσουν τα υλικά.
  5. Αλείφουμε με βούτυρο μία φόρμα κέικ και πουδράρουμε εσωτερικά με την καστανή ζάχαρη.
  6. Ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ στην αλειμμένη φόρμα.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180-200°C και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  8. Ελέγχουμε με ένα μικρό μαχαίρι, τρυπώντας το κέικ για να δούμε εάν έχει μείνει στο μαχαίρι μας άψητη ζύμη.
  9. Αν το μαχαίρι είναι καθαρό, τότε το βγάζουμε από τον φούρνο, διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμό του για λίγο ακόμα.