Υλικά
- 3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. βούτυρο
- ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουτ. γλυκού τριμμένος ξερός δυόσμος
- 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
- 150-200 γρ. κεράσια φρέσκα χωρίς κουκούτσια
- 100 ml χυμός κεράσι ή βύσσινο
- 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι το βούτυρο και τρίβουμε με τα χέρια τη ζύμη των υλικών μέχρι να ψιχουλιαστεί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τα μπαχαρικά και κατόπιν τα κεράσια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε και το χυμό του κερασιού ή βύσσινου και ανακατεύουμε έως ότου δέσουν τα υλικά.
- Αλείφουμε με βούτυρο μία φόρμα κέικ και πουδράρουμε εσωτερικά με την καστανή ζάχαρη.
- Ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ στην αλειμμένη φόρμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180-200°C και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
- Ελέγχουμε με ένα μικρό μαχαίρι, τρυπώντας το κέικ για να δούμε εάν έχει μείνει στο μαχαίρι μας άψητη ζύμη.
- Αν το μαχαίρι είναι καθαρό, τότε το βγάζουμε από τον φούρνο, διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμό του για λίγο ακόμα.