Υλικά
- 180 γραμ. ζάχαρη
- 200 ml γάλα φρέσκο
- 175 γραμ. βούτυρο
- 225 γραμ. αλεύρι φαρίνα
- 40 γραμ. κακάο
- 3 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
- Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες.
- Προσθέτουμε σταδιακά σε τρείς δόσεις το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα.
- Τοποθετούμε την φόρμα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, τον οποίο έχουμε προθερμάνει.
- Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το κέικ το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την μαρμελάδα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό και την ζεσταίνουμε ελαφρά.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με αρκετή μαρμελάδα. Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει.