Υλικά
- 2 κιλά μύρτιλα φρέσκα η κατεψυγμένα
- 1 κιλό λευκή ζάχαρη
- 1 κιλό καστανή ζάχαρη
- 3 κουταλιές γλυκόζη
- ¼ κουταλιές του γλυκού ξινό
Εκτέλεση
- Βάζουμε στην κατσαρόλα τα μύρτιλα και τη λευκή ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ζουμερό πολτό με κομμάτια μύρτιλο.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15’, ξαφρίζουμε.
- Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και την γλυκόζη και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να έχουμε ένα πολτό αρκετά παχύρευστο.
- Ρίχνουμε το ξινό (κιτρικό οξύ) ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Όπως είναι καυτό το μείγμα το βάζουμε στα ειδικά βάζα και το αφήνουμε να κρυώσει.