Υλικά
- 10 ολόκληρα μανιτάρια τύπου Portobello
- 100 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
- ¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή μοτσαρέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο πεπερόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο πράσινη πιπεριά
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες μαύρες ελιές
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε μια στρώση λαδόκολλας σε ένα ταψί.
- Πλένετε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και αφαιρέστε τους μίσχους. Θα πρέπει απλά να πεταχτεί έξω το κοτσάνι τους.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το βασιλικό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ανακατέψτε στη συνέχεια μαζί και τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα, εκτός από τα μανιτάρια.
- Με μια κουταλιά του γλυκού γεμίζετε τα μανιτάρια. Τοποθετήστε σε ταψί και ψήνετε 20 λεπτά.
- Μετά από 20 λεπτά, σβήστε το φούρνο σας και αφήστε μέσα στον φούρνο τα μανιτάρια μέχρι να σερβίρετε.