Υλικά
- 60 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
- 2 αυγά (ξεχωριστά ασπράδια και κρόκοι)
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- βατόμουρα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπέν μαρι.
- Μέσα στη σοκολάτα ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε χτυπήσει, το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε απαλά από πάνω προς τα κάτω με κυκλικές και απαλές κινήσεις.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φορμάκια για σουφλέ και βάζουμε το μείγμα μας.
- Ψήνουμε στους 230 βαθμούς για 6 λεπτά όχι περισσότερο αλλά ούτε και λιγότερο.
- Σερβίρουμε προαιρετικά πασπαλίζοντας ζάχαρη άχνη και βατόμουρα.