Υλικά

  • 60 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
  • 2 αυγά (ξεχωριστά ασπράδια και κρόκοι)
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • βατόμουρα για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.
  2. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπέν μαρι.
  3. Μέσα στη σοκολάτα ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε χτυπήσει, το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε απαλά από πάνω προς τα κάτω με κυκλικές και απαλές κινήσεις.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φορμάκια για σουφλέ και βάζουμε το μείγμα μας.
  5. Ψήνουμε στους 230 βαθμούς για 6 λεπτά όχι περισσότερο αλλά ούτε και λιγότερο.
  6. Σερβίρουμε προαιρετικά πασπαλίζοντας ζάχαρη άχνη και βατόμουρα.