Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου
- 200 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 φέτες παντσέτα, χοντροκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 3 φιλέτα αντζούγιας, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι (125ml) λευκό κρασί
- 2 φλιτζάνια (500ml) ντομάτα κονκασέ
- 1 φλιτζάνι (175 γραμμάρια) Ελιές Καλαμών
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- 1/4 φλιτζάνι ρίγανη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι. Προσθέστε τα μπουτάκια κοτόπουλο και μαγειρέψτε, γυρίζοντας το κάθε 2 λεπτά και ζεσταίνετε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μπουτάκια.
- Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφορετε στο πιάτο με το κοτόπουλο.
- Ζεσταίνετε λίγο λάδι ακόμα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πανσέτα. Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέστε το σκόρδο και το αντζούγιες και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά ή μέχρι να διαλυθούν οι αντζούγιες.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια πίσω στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνετε το κρασί και αφήστε το να βράσει.
- Προσθέστε τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
- Σιγοβράζετε με κλειστό καπάκι για περίπου 20 λεπτά γυρίζοντας το περιστασιακά. Προσθέστε τις ελιές, την κάπαρη και τη ρίγανη.
- Ανακατεύετε, αφαιρέστε από την εστία και σερβίρετε.