Υλικά

  • 450 γραμμάρια κιμά
  • 1 κουτί κανελόνια άβραστα
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια κίτρινα τυριά
  • μαϊντανό
  • 1 κανέλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1-2 κόκκινες ή πράσινες πιπεριές
  • μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • μισό ποτήρι ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κιμά με 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
  2. Ρίχνουμε τις 2 κόκκινες πιπεριές μέσα, σοτάρουμε και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
  3. Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, τριμμένο 1 ξυλάκι κανέλα, ρίγανη, μαϊντανό ψιλοκομμένο και ρίχνουμε το μισό ντοματάκι μέσα.
  4. Ανακατεύουμε λίγο σε χαμηλή φωτιά ώστε να μην έχει πολλά υγρά. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο.
  5. Σοτάρουμε, ρίχνουμε το άλλο μισό ντοματακι, το αλατοπίπερο, λίγο ζάχαρη και μισό ποτήρι νερό να πάρει λίγο βράση.
  6. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνουμε μια μικρή κρέμα γάλακτος μέσα και 1 χούφτα κίτρινα τυριά και ανακατεύουμε.
  7. Όταν ο κιμάς είναι κρύος τότε παίρνουμε τα κανελόνια και τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι καλά ή με μια σακούλα κορνέ, τα στρώνουμε στο πυρέξ όλα και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και στο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  8. Μετά βγάζουμε ρίχνουμε λίγα κίτρινα τυριά και στο φούρνο για 10 λεπτά.