Υλικά
- 450 γραμμάρια κιμά
- 1 κουτί κανελόνια άβραστα
- 1 κονσέρβα ντοματάκια
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια κίτρινα τυριά
- μαϊντανό
- 1 κανέλα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1-2 κόκκινες ή πράσινες πιπεριές
- μισό ποτήρι λευκό κρασί
- μισό ποτήρι ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κιμά με 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
- Ρίχνουμε τις 2 κόκκινες πιπεριές μέσα, σοτάρουμε και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, τριμμένο 1 ξυλάκι κανέλα, ρίγανη, μαϊντανό ψιλοκομμένο και ρίχνουμε το μισό ντοματάκι μέσα.
- Ανακατεύουμε λίγο σε χαμηλή φωτιά ώστε να μην έχει πολλά υγρά. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε, ρίχνουμε το άλλο μισό ντοματακι, το αλατοπίπερο, λίγο ζάχαρη και μισό ποτήρι νερό να πάρει λίγο βράση.
- Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνουμε μια μικρή κρέμα γάλακτος μέσα και 1 χούφτα κίτρινα τυριά και ανακατεύουμε.
- Όταν ο κιμάς είναι κρύος τότε παίρνουμε τα κανελόνια και τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι καλά ή με μια σακούλα κορνέ, τα στρώνουμε στο πυρέξ όλα και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και στο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Μετά βγάζουμε ρίχνουμε λίγα κίτρινα τυριά και στο φούρνο για 10 λεπτά.