Υλικά
- 600 γραμμάρια παστό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- λίγο αλάτι
- αλεύρι
- 4 πατάτες βρασμένες μέτριες
- 6-7 φιλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ξαλμυρίζουμε από το βράδυ το μπακαλιάρο αλλάζοντας 2-3 φορές κατά διαστήματα το νερό ή αγοράζουμε έτοιμο ξαλμυρισμένο.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και με ένα πιρούνι τις κάνουμε σαν πουρέ.
- Τις λιώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπακαλιάρο που τον κόβουμε με το χέρι σε μικρά κομματάκια, ύστερα το μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και λάδι.
- Τα ζυμώνουμε όλα να γίνουν ένα μίγμα, τα πλάθουμε σε κεφτέδες όπως τα σουτζουκάκια τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά και είναι έτοιμα.