Υλικά

  • 250 γραμμάρια μύρτιλλα καθαρισμένα
  • 1-1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 3 φακελάκια στέβια σκόνη (5 γραμμάρια)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλιά γλυκού κανέλα
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσάνς
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 60 ml γάλα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε μαζί το λάδι, το αυγό και τη βανίλια. Ρίχνετε το γιαούρτι με το γάλα ανακατεύοντας.
  2. Στη συνέχεια ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη στέβια. Βάζετε τα ξηρά συστατικά μαζί με τα υγρά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε και τα μύρτιλλα ανακατεύοντας άλλη μια φορά.
  4. Βάζετε το μείγμα σε φόρμα με 12 θέσεις muffins με 12 χάρτινα φορμάκια και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.