Υλικά

  • 1 λαγό
  • 1 κιλό κρασί ξηρό κόκκινο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
  • 1 καρότο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • σέλινο
  • μαϊντανός
  • θυμάρι
  • φύλλο δάφνης
  • πιπέρι σε κόκκους
  • 250 γραμμάρια δαμάσκηνα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 250 γραμμάρια κρεμμυδάκια
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χωρίζουμε σε μερίδες το λαγό και τον βάζουμε σε ένα πήλινο σκεύος ή σε σκεύος από πορσελάνη.
  2. Προσθέτουμε το κρασί, το κονιάκ, το καρότο, τα κρεμμύδια σε φέτες, το σκόρδο, 2 κουταλιές λάδι και ένα δεματάκι από αρωματικά χόρτα όπως σέλινο, μαϊντανό, θυμάρι, φύλλο δάφνης.
  3. Προσθέτουμε το πιπέρι και τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε να μείνουν για 24 ώρες.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε βούτυρο και σοτάρουμε τμηματικά τα κομμάτια του λαγού. Ακολούθως, τα βάζουμε σε ένα πλατύ και ρηχό πήλινο σκεύος για φαγητά φούρνου.
  5. Σοτάρουμε στο τηγάνι και τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο λαγό μαζί με το μείγμα κρασιού, αφού το στραγγίσουμε.
  6. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το λαγό να σιγοψηθεί για περίπου δύο ώρες.
  7. Προς το τέλος, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα μανιτάρια, αφού σοτάρουμε τα τελευταία με λίγο βούτυρο. Σερβίρετε αν θέλετε με πουρέ.