Υλικά
- 1 λαγό
- 1 κιλό κρασί ξηρό κόκκινο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
- 1 καρότο
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- σέλινο
- μαϊντανός
- θυμάρι
- φύλλο δάφνης
- πιπέρι σε κόκκους
- 250 γραμμάρια δαμάσκηνα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 250 γραμμάρια κρεμμυδάκια
- 200 γραμμάρια μανιτάρια
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε σε μερίδες το λαγό και τον βάζουμε σε ένα πήλινο σκεύος ή σε σκεύος από πορσελάνη.
- Προσθέτουμε το κρασί, το κονιάκ, το καρότο, τα κρεμμύδια σε φέτες, το σκόρδο, 2 κουταλιές λάδι και ένα δεματάκι από αρωματικά χόρτα όπως σέλινο, μαϊντανό, θυμάρι, φύλλο δάφνης.
- Προσθέτουμε το πιπέρι και τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε να μείνουν για 24 ώρες.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε βούτυρο και σοτάρουμε τμηματικά τα κομμάτια του λαγού. Ακολούθως, τα βάζουμε σε ένα πλατύ και ρηχό πήλινο σκεύος για φαγητά φούρνου.
- Σοτάρουμε στο τηγάνι και τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο λαγό μαζί με το μείγμα κρασιού, αφού το στραγγίσουμε.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το λαγό να σιγοψηθεί για περίπου δύο ώρες.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα μανιτάρια, αφού σοτάρουμε τα τελευταία με λίγο βούτυρο. Σερβίρετε αν θέλετε με πουρέ.