Υλικά
- 320 γραμμάρια σπαγγέτι
- 60ml (1/4 φλιτζανιού) ελαιόλαδο
- 55 γραμμάρια (3/4 φλιτζάνι) γαλέτα
- 85 γραμμάρια φέτες προσούτο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
- 2 ματσάκια σπαράγγια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 40 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) τριμμένη παρμεζάνα
- 1 1/2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- 1 1/2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό.
- Στη συνέχεια στραγγίξτε και ρίξτε τα πάλι πίσω στη κατσαρόλα με λίγο λαδάκι, ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα και αφήνετε στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή εστία.
- Ανακατέψτε σε τριμμένη φρυγανιά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Σκουπίστε το τηγάνι με με χαρτί κουζίνας. Κόβετε τα σπαράγγια σε λεπτές λωρίδες.
- Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή εστία. Ανακατέψτε το προσούτο για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανό.
- Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδου και το τσίλι για 1 λεπτό ή μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους. Προσθέστε τα σπαράγγια κομμένα σε λεπτές ροδέλες για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνετε πίσω στα ζυμαρικά το προσούτο, παρμεζάνα, σχοινόπρασο, σπαράγγια, μαϊντανό και το υπόλοιπο λάδι σε ζυμαρικά. Ανακατέψτε. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τη φρυγανιά.