Υλικά

  • 1/2 κούπα αλεύρι
  • 1/4 κούπας κακάο
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 4 αβγά χωρισμένα
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ νερό

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά σ΄ένα μπολ. Κατόπιν χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη μισή ζάχαρη, το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Μετά χτυπάμε τα κροκάδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πήξουν και σιγά-σιγά προσθέτουμε το νερό και μετά τα ανακατεμένα υλικά.
  3. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει.Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει και βουτυρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15΄.
  4. Μόλις βγει το αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα πασπαλισμένη με λίγη άχνη και αμέσως το τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Μόλις κρυώσει το ξετυλίγουμε σιγά-σιγά και απλώνουμε τη γέμιση και ξανατυλίγουμε απαλά.