Υλικά
- 200 γραμμάρια παστό χοιρινό τύπου guanciale (Ιταλικό παστό χοιρινό) ψιλοκομμένο σε κύβους ή μπέικον
- 500 γραμμάρια φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
- 150 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο
- 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι τριμμένο
- αλάτι
- 500 γραμμάρια ριγκατόνι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε το παστό χοιρινό ή το μπέικον σε μικρά κομματάκια και ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
- Τηγανίζετε μέχρι να βγάλει το λίπος του και γίνει τραγανό για περίπου 10 – 12 λεπτά σε χαμηλή εστία.
- Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι (προαιρετικά) και το τσίλι.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Τώρα προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
- Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό.
- Έπειτα στραγγίζετε και τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με τυρί πεκορίνο τριμμένο.