Υλικά
- 8 μεγάλα καρότα
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 4 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες
- ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη
- ¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- αλάτι
- πιπέρι
- ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε λωρίδες.
- Έπειτα ανακατεύετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος τα καρότα, το σκόρδο, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, την κανέλα, το κύμινο, το καγιέν, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε.
- Καλύπτετε το μπολ και το αφήνετε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο έως και 8 ώρες. Σερβίρετε με φρέσκο δυόσμο.