Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινά μπριζολάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάτε φτιάχνοντας τη σάλτσα. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
  2. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για να μην κολλήσει στον πάτο και γίνει καραμέλα και μόλις πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνετε την ένταση του ματιού στο μισό.
  3. Στη συνέχεια αφήνετε να σιγοβράσουν για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα σας να αρχίζει να πήζει.
  4. Αφήστε την να κρυώσει πριν σερβίρετε, ώστε να πήξει περισσότερο και να έχετε τη υφή μιας αραιής μαρμελάδας.
  5. Για να φτιάξετε αυτή τη σάλτσα επιλέξτε ένα βαθύ κατσαρολάκι, ώστε ακόμα και στις στιγμές που η σάλτσα σας θα φουσκώνει να μην χυθεί έξω από το σκεύος.
  6. Πριν τη σερβίρετε, και αν θέλετε να δώσετε στην σάλτσα σας λίγη περισσότερη ένταση, στάξτε λίγες ακόμα σταγόνες ουίσκι και ανακατέψτε.
  7. Νωρίτερα έχετε βγάλει τα μπριζολάκια από το ψυγείο και τα ψήνετε στο BBQ ή στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές.