Υλικά
- 1 κιλό χοιρινά μπριζολάκια
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Ξεκινάτε φτιάχνοντας τη σάλτσα. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
- Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για να μην κολλήσει στον πάτο και γίνει καραμέλα και μόλις πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνετε την ένταση του ματιού στο μισό.
- Στη συνέχεια αφήνετε να σιγοβράσουν για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα σας να αρχίζει να πήζει.
- Αφήστε την να κρυώσει πριν σερβίρετε, ώστε να πήξει περισσότερο και να έχετε τη υφή μιας αραιής μαρμελάδας.
- Για να φτιάξετε αυτή τη σάλτσα επιλέξτε ένα βαθύ κατσαρολάκι, ώστε ακόμα και στις στιγμές που η σάλτσα σας θα φουσκώνει να μην χυθεί έξω από το σκεύος.
- Πριν τη σερβίρετε, και αν θέλετε να δώσετε στην σάλτσα σας λίγη περισσότερη ένταση, στάξτε λίγες ακόμα σταγόνες ουίσκι και ανακατέψτε.
- Νωρίτερα έχετε βγάλει τα μπριζολάκια από το ψυγείο και τα ψήνετε στο BBQ ή στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές.