Υλικά

  • 500 γραμμάρια κοτόπουλο
  • 500 γραμμάρια μικρές πατάτες, κομμένες σε φέτες
  • 3 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, πάπρικα, σπόρους μάραθου
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 50 γραμμάρια ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
  • δεντρολίβανο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελιές γεμιστές

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε το κοτόπουλο μαζί με τα κρεμμύδια, πατάτες, τις ελιές και πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε μαζί το σκόρδο, τα μπαχαρικά, το λάδι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό. Αναμείξτε το πάνω από όλα και απλώστε το μείγμα στο ταψί.
  3. Ψήνετε για 40 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο στα πρώτα 20 λεπτά. Προσθέστε τα αμύγδαλα για τα τελευταία 8 λεπτά του μαγειρέματος.
  4. Σερβίρετε με δεντρολίβανο.