Υλικά

  • 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • ½ κιλό μακαρόνια λιγκουίνι
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 12 γαρίδες μεγάλο μέγεθος
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
  • ½ φλιτζάνι κρασί
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τυρί τριμμένο (ρεγκάτο ή παρμεζάνα)

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το μπρόκολο για 4 λεπτά. Ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε και αυτά για 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Προσθέτουμε και τις γαρίδες, τις σβήνουμε με το κρασί και τις βράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.
  4. Βράζουμε στο μεταξύ τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε αμέσως.
  5. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με το τριμμένο τυρί.