Υλικά
- 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
- ½ κιλό μακαρόνια λιγκουίνι
- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
- 12 γαρίδες μεγάλο μέγεθος
- 2-3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
- ½ φλιτζάνι κρασί
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- τυρί τριμμένο (ρεγκάτο ή παρμεζάνα)
Εκτέλεση
- Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το μπρόκολο για 4 λεπτά. Ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε και αυτά για 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε και τις γαρίδες, τις σβήνουμε με το κρασί και τις βράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.
- Βράζουμε στο μεταξύ τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε αμέσως.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με το τριμμένο τυρί.