Υλικά
- 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
- ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
- 2 αυγά
- 100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- Στιγμιαίος καφές
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι, το μετράμε και το κοσκινίζουμε ξανά με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ρίχνουμε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και το προσθέτουμε στο μείγμα αλληλοδιαδόχως με το μείγμα από αλεύρι.
- Ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά. Προσθέτουμε τα καρύδια.
- Βάζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες στρογγυλές βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτό το κάνουμε για να βγουν δύο δίσκοι κέικ. Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.