Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 100 γραμμάρια καπνιστός σολομός
- 400 γραμμάρια spread τυριού
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 αυγά
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με λίγα λιπαρά
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεπαγώνετε το φύλλο σφολιάτας και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείφετε με βούτυρο και αλεύρι μια φόρμα για τάρτες, διαστάσεων 15×25 εκατοστών. Τοποθετείτε το φύλλο μέσα στη φόρμα και το στρώνετε.
- Με ένα πιρούνι τρυπάτε την επιφάνεια του φύλλου σε κάποια σημεία για να ψηθεί καλύτερα και προθερμαίνετε το φούρνο.
- Βάζετε το φύλλο να ψηθεί για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και κόβετε το σολομό σε λεπτές λωρίδες.
- Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος, το spread τυριού, το αλεύρι, τα αυγά, το κρεμμυδάκι και τον άνηθο.
- Προσθέτετε στα υλικά του μπολ το σολομό και ανακατεύετε. Στη συνέχεια αδειάζετε τη γέμιση πάνω στο φύλλο σφολιάτας που έχει ψηθεί ελαφρά. Τέλος, πασπαλίζετε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί.
- Ψήνετε την τάρτα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Όταν τη βγάλετε από το φούρνο, την αφήσετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.