Υλικά
- 2 καρότα, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους
- 1 φλιτζάνι κράκερ με αλάτι
- 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
- 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3/4 κούπας τριμμένο τυρί τσένταρ
- 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- 3 μεγάλα αυγά
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή 6 μεσαία πυρίμαχα μπολ.
- Τοποθετείτε τα καρότα σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτετε με νερό. Προσθέτετε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο νερό.
- Βράζετε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι τα καρότα να είναι τρυφερά. Στραγγίζετε τα καρότα και τα κάνετε πουρέ σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή με ένα μπλέντερ.
- Βάζουμε τον πουρέ καρότου σε ένα μεγάλο μπολ. Σιγά- σιγά προσθέτετε το γάλα, λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ανακατεύετε τα κράκερ με το τριμμένο τυρί, το κρεμμύδι, το βούτυρο, το αλάτι, το καγιέν και το μαύρο πιπέρι.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια χτυπήστε στο μείγμα πουρέ καρότου και το μείγμα των κράκερ.
- Μεταφέρετε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί. Ψήνετε για 40-45 λεπτά, μέχρι να φουσκώνει λίγο και να έχει χρυσίσει ελαφρά.