Υλικά

  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
  • 1/4 κουταλιά γλυκού βανίλια

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αλευρώνετε και βουτυρώνετε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 28 εκ.
  2. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε για ένα λεπτό τη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και  προσθέτετε το μαλακό βούτυρο. Χτυπάτε σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά.
  4. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια. Προσθέτετε το μείγμα αυγών στο κάδο του μίξερ και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να το απορροφήσει τελείως το μείγμα.
  5. Βάζετε το μείγμα στις δύο φόρμες και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω για 25 με 30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά.