Υλικά
- 1.250 γραμμάρια μοσχαρίσιος λαιμός
- 250 γραμμάρια ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ξερό θυμάρι
- 250 γραμμάρια πατάτες ψιλοκομμένες
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 λίτρα νερό
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκοι πιπεριού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό(θα χρησιμοποιήσουμε τα κοτσανάκια)
- 1 δαφνόφυλλο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Αφού πλύνετε καλά το κρέας για να καθαρίσει, το κόβετε σε κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και περιμένετε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρετε.
- Τα γυρνάτε, για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, προσθέτετε το νερό, βάζετε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει για 1 ½ ώρα.
- Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά. Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε μέσα σε αυτό τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
- Μόλις μαλακώσουν, τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα ρίχνετε2 στην κατσαρόλα με το κρέας. Στο σημείο αυτό, βάζετε μέσα στην κατσαρόλα τις πατάτες, τις τριμμένες ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτετε αλάτι και αφήνετε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα ακόμα.