Υλικά

  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 8 κούπες γάλα
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό
  • Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Ανοίγετε λίγο το φύλλο σφολιάτας ώστε να είναι πιο λεπτό και στη συνέχεια φτιάχνετε την μπεσαμέλ. Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα.
  2. Προσθέτετε σιγά σιγά χλιαρό το γάλα και όταν πήξει, κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε το τυρί, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  3. Ανακατεύετε τη σάλτσα κιμά με την μπεσαμέλ και ρίχνετε το μείγμα που κρύωσε στη σφολιάτα. Στη συνέχεια κλείνετε την πίτα από πάνω με το δεύτερο φύλλο.
  4. Αλείφετε την πίτα με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε στους 200 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 35 με 40 λεπτά.