Υλικά
- 4 κουταλιές αλεύρι
- 8 κούπες γάλα
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 4 κουταλιές βούτυρο
- Μοσχοκάρυδο
- Πιπέρι
- Κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό
- Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ανοίγετε λίγο το φύλλο σφολιάτας ώστε να είναι πιο λεπτό και στη συνέχεια φτιάχνετε την μπεσαμέλ. Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα.
- Προσθέτετε σιγά σιγά χλιαρό το γάλα και όταν πήξει, κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε το τυρί, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Ανακατεύετε τη σάλτσα κιμά με την μπεσαμέλ και ρίχνετε το μείγμα που κρύωσε στη σφολιάτα. Στη συνέχεια κλείνετε την πίτα από πάνω με το δεύτερο φύλλο.
- Αλείφετε την πίτα με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε στους 200 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 35 με 40 λεπτά.