Υλικά
- 2 φλιτζάνια μύδια
- 1 ½ φλιτζάνι βρασμένο άγριο ρύζι
- 2 φέτες μπέικον
- 1 φλιτζάνι ζωμό θαλασσινών
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
- 1 ¼ φλιτζανιού γάλα πλήρες
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά
- ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα μύδια και τα στραγγίζετε με ένα σουρωτήρι. Κρατάτε τα υγρά τους και ψιλοκόβετε τις φέτες μπέικον.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σοτάρετε και αυτό μέχρι να γίνει διάφανο.
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ζωμό κοτόπουλου και τα φύλλα δάφνης για να βράσουν. Παράλληλα, σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύετε το αλεύρι με το ζωμό θαλασσινών.
- Μόλις δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα το ρίχνετε και αυτό μέσα στην κατσαρόλα με το ζωμό κοτόπουλου.
- Αφήνετε τα υλικά να βράσουν και μόλις απορροφηθούν τα υγρά σε μεγάλο βαθμό, ρίχνετε το γάλα και το ρύζι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
- Αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά και ρίχνετε μέσα τα μύδια. Αφήνετε να βράσουν και τέλος προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το θυμάρι.