Υλικά

  • 2 φλιτζάνια μύδια
  • 1 ½ φλιτζάνι βρασμένο άγριο ρύζι
  • 2 φέτες μπέικον
  • 1 φλιτζάνι ζωμό θαλασσινών
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
  • 1 ¼ φλιτζανιού γάλα πλήρες
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα μύδια και τα στραγγίζετε με ένα σουρωτήρι. Κρατάτε τα υγρά τους και ψιλοκόβετε τις φέτες μπέικον.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σοτάρετε και αυτό μέχρι να γίνει διάφανο.
  3. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ζωμό κοτόπουλου και τα φύλλα δάφνης για να βράσουν. Παράλληλα, σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύετε το αλεύρι με το ζωμό θαλασσινών.
  4. Μόλις δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα το ρίχνετε και αυτό μέσα στην κατσαρόλα με το ζωμό κοτόπουλου.
  5. Αφήνετε τα υλικά να βράσουν και μόλις απορροφηθούν τα υγρά σε μεγάλο βαθμό, ρίχνετε το γάλα και το ρύζι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
  6. Αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά και ρίχνετε μέσα τα μύδια. Αφήνετε να βράσουν και τέλος προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το θυμάρι.