Υλικά
- 200γρ. καβούρι κονσέρβας
- 300γρ. σπαράγγια
- 500γρ. ρύζι ταϊλανδέζικο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 καυτερή πιπεριά (τσίλι)
- 1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά
- 3 κουταλιές σούπας τσάιβ ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
- 100γρ. φύτρα σόγιας πλυμένα και στραγγισμένα
- 4-5 ντοματάκια κομμένα στη μέση
- Αλάτι
- πιπέρι πράσινο
Εκτέλεση
- Βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά και στη συνέχεια κόβετε το 1/3 περίπου από το σκληρό κοτσάνι των σπαραγγιών και τα βράζετε 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζετε, κρατάτε μερικά για τη διακόσμηση και ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα. Ψιλοκόβετε επίσης την καυτερή πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την κόκκινη πιπεριά.
- Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη, και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές.
- Προσθέτετε τα σπαράγγια, τα τσάιβ και τα φύτρα της σόγιας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.
- Κατόπιν ρίχνετε το ρύζι και τη σάλτσα της σόγιας και τέλος το καβούρι στραγγισμένο και κομματιασμένο, το αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά συγχρόνως ανακατεύετε καλά.
- Πασπαλίζετε το ρύζι με πράσινο πιπέρι και το σερβίρετε. Γαρνίρετε με τα σπαράγγια και τα ντοματάκια κομμένα στη μέση.