Υλικά
- 500 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
- 70 γρ. ζάχαρη
- 6 κρόκοι αυγών
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- 2 κ. σούπας ζάχαρη για το κάψιμο της επιφάνειας
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το γάλα και το ξύσμα. Στη συνέχεια ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη.
- Λίγο πριν βράσει το γάλα το αδειάζετε λίγο- λίγο στους κρόκους, ανακατεύοντας καλά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Το σουρώνετε σε ένα άλλο μπολ για να φύγουν τυχόν ίνες του αυγού και το αδειάζετε σε 6-8 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια, προσέχοντας η κρέμα να μην είναι πάνω από 2 εκατοστά.
- Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετείτε νερό και μέσα εκεί βάζετε τα φορμάκια σαν μπεν μαρί για φούρνο, ώστε η κρέμα να μην καεί και να βγει λεία και μαλακή. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 45 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
- Η κρέμα πρέπει να έχει υφή ζελέ βγαίνοντας από το φούρνο. Αφήνετε για άλλη 1 ώρα να κρυώσει και μετά στο ψυγείο.
- Για το σερβίρισμα, πασπαλίζετε πάνω από κάθε μπολάκι κρέμας λίγη ζάχαρη και την καίτε με ένα φλόγιστρο, γυρνώντας κάπως ανάποδα ώστε η καραμέλα να ρέει παντού.