Υλικά
- 20 γαρίδες No 2
- 500 γραμ. ταλιατέλες
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 2 καρότα (κομμένα)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι (κομμένο)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- λίγο άνηθο (ψιλοκομμένο)
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- ελαιόλαδο
- 1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Αφού πλύνετε τις γαρίδες, τις βράζετε περίπου για 10 λεπτά, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, όπου έχετε προσθέσει το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα και αλατοπίπερο.
- Στραγγίζετε και αφαιρείτε τα κεφάλια και το εντεράκι τους, κρατώντας τις ουρές τους ενώ κρατάτε και το ζουμί τους σε ένα μπολ.
- Στη συνέχεια ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε λίγο τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, τα οποία έχετε ψιλοκόψει.
- Ύστερα τα σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε 1 φλιτζάνι από το ζωμό όπου βράσατε τις γαρίδες και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει.
- Λίγο πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις καθαρισμένες γαρίδες, την κρέμα γάλακτος και λίγο άνηθο.
- Βράζετε τις ταλιατέλες, τις στραγγίζετε και τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Τις σερβίρετε σε μερίδες και από πάνω μοιράζετε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους.
- Εάν θέλετε, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο άνηθο.