Υλικά
- 250 γρ. αρακά ξερό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πεπεροντσίνο
Εκτέλεση Μουσκεύουμε τον αρακά από το προηγούμενο βράδυ. Σουρώνουμε και σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον αρακά, τσιγαρίζουμε 2-3 λεπτά και σκεπάζουμε με το ζωμό. Αφήνουμε να βράσει 1 ώρα μέχρι να χυλώσουν. Περνάμε στο μίξερ, ελέγχουμε από αλάτι και σερβίρουμε με πεπεροντσίνο και λίγο ωμό ελαιόλαδο.