Υλικά
- 5 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 60 ml χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 60 ml γάλα πλήρες
Εκτέλεση Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Μόλις απορροφηθούν από το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Μόλις είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε και αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει.