Υλικά

  • 400 γρ. ροδέλες από καλαμάρι βρασμένο
  • 4 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 100 γρ. μαύρες ελιές
  • 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Λίγο ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Παίρνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το κόβουμε κάθετα στη μέση και το ζεματίζουμε. Στη συνέχεια σε μία πιατέλα βάζουμε τα κρεμμυδάκια ζεματισμένα, το καλαμάρι, τις ελιές, το ζεστ από το λεμόνι, το μαϊντανό και το μάραθο ψιλοκομμένα. Σε ένα μπολάκι κάνουμε τη βινεγκρέτ. Βάζουμε το ξύδι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε και ρίχνουμε επάνω στη σαλάτα. botrini735x90