Υλικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρο των 150 γρ. περίπου
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο κορίανδρο
  • 1 φλιτζάνι κους κους
  • 3 ντομάτες ώριμες κομμένες σε κομμάτια
  • 60 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Παίρνουμε τα μισά φύλλα κορίανδρο και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κορίανδρο, αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζάνι νερό και μόλις ξεκινήσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, καπακώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κους κους, τις ντομάτες και τις ελιές. Κλείνουμε πάλι με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει άλλα 5 λεπτά έως ότου μαλακώσει ο μπακαλιάρος. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε τα ολόκληρα φύλλα κορίανδρου που είχαμε κρατήσει στην άκρη και σερβίρουμε. botrini735x90