Υλικά

  • 600 γρ. φιλέτο μπακαλιάρο φρέσκο
  • 2 πράσα κομμένα ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 40 γρ. maizena
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα πράσα μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν σιγά σιγά μέχρι να μαλακώσουν για 10-15 λεπτά. Έχουμε τη μπεσαμέλ ζεστή και ρίχνουμε μέσα τα πράσα με το κρεμμύδι. Περνάμε όλο το μείγμα στο μίξερ ώστε να έχουμε μια μπεσαμέλ αρωματισμένη. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το σχοινόπρασο και το μαϊντανό. Αλευρώνουμε το ψάρι με το maizena και το τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Σβήνουμε με το κρασί. Το βάζουμε σε ένα ταψί φούρνου. Απλώνουμε τη μπεσαμέλ από πάνω και γκρατινάρουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς. botrini735x90