Υλικά
- 1 κιλό αρακά βρασμένο
- 1 κ.γ. θυμάρι τριμμένο
- 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
- 12 μικρά καλαμαράκια πλυμένα και καθαρισμένα
- 1 πράσα λεπτοκομμένη
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 4 καρότα μέτρια τριμμένα
- 80 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Ζεστ από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ και το θυμάρι. Προσθέτουμε τον αρακά, αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και περνάμε στο μπλέντερ. Έτσι έχουμε μια σάλτσα πράσινη. Σε μία κατσαρόλα με λόγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε την πράσα, ρίχνουμε τα καλαμαράκια ολόκληρα και τα μαγειρεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα καρότα μαζί με τις ελιές και το σκόρδο και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Αρωματίζουμε μετά με το ζεστ από το λεμόνι και το μαϊντανό. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα καλαμάρια μας και σερβίρουμε με την πράσινη σάλτσα.