Υλικά
- ½ κιλό στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα, λεπτοκομμένο
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 4 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 τζίντζερ κομμένο σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 φρέσκο ανανά ξεφλουδισμένο χωρίς το κέντρο και κομμένο σε κύβους
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγια
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, το άσπρο μέρος ολόκληρο, το πράσινο κομμένο σε φέτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση Βάζουμε τις φέτες κοτόπουλου στο κορν φλάουρ και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε και κρατάμε στην άκρη στη ζέστη. Ξαναζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε το φρέσκο ανανά μαζί με ½ φλιτζάνι νερό. Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και ξαναβάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.