Υλικά

  • 1 ½ κιλό αρνί φιλέτο κομμένο σε κυβάκια
  • Ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 σφηνάκια σέρι ξηρό
  • 100 γρ. κουκιά καθαρισμένα φρέσκα ή ξερά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το μισό κρέας και από τις δύο πλευρές. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και ύστερα σοτάρουμε το υπόλοιπο μισό κρέας και το κρατάμε κι αυτό στην άκρη.  Στην ίδια κατσρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε μετά το κρέας. Ακολούθως, προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, τη δάφνη, το σέρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ώσπου να μαλαώσει το κρέας. Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τα κουκιά.  Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό. botrini735x90