Υλικά

  • 12 χουρμάδες φρέσκους ή αποξεραμένους
  • 6 κομμάτια μπέικον κομμένα στη μέση
  • 112 γραμμάρια κασέρι κομμένο σε κύβους
  • 12 οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις και τοποθετείτε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
  2. Κόβετε στη μέση τους χουρμάδες, αφαιρείτε τα κουκούτσια, και τους γεμίζετε με κασέρι.
  3. Κόβετε το μπέικον στη μέση, έτσι ώστε να έχετε συνολικά 12 φέτες.
  4. Τυλίγετε κάθε χουρμά με ένα κομμάτι μπέικον και καρφιτσώνετε από μια οδοντογλυφίδα.
  5. Τοποθετείτε τους χουρμάδες στο ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε για 14 – 17 λεπτά, αναποδογυρίζοντας 2 ή 3 φορές μέχρι το μπέικον να ροδίσει ομοιόμορφα.
  6. Αφήνετε τους χουρμάδες να κρυώσουν και σερβίρετε.