Υλικά
- 2 μεγάλα πράσα πλυμένα και ψιλοκομμένα
- 4 μεγάλες πατάτες
- 3 καρότα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
- 2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- αλάτι και πιπέρι
- 46 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- κρουτόν και φρέσκο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τα πράσα, τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο σε κατσαρόλα με χαμηλή εστία.
- Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε στο ζωμό λαχανικών μέχρι να καλύψει τα λαχανικά.
- Καλύψτε και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 40 λεπτά.
- Πολτοποιήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός ή στο μούλτι τροφίμων. Εάν χρησιμοποιείτε το μούλτι πολτοποιήστε τη σούπα σε παρτίδες.
- Τέλος μεταφέρετε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος και πασπαλίστε με αλατοπίπερο.
- Προσθέστε κρουτόν και τον μαϊντανό και σερβίρετε.