Υλικά

  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 σπόροι κάρδαμο, κοπανισμένοι
  • 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά (τσίλι)
  • 200 γραμμάρια άγρια μανιτάρια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κότσι
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, σε μικρές φέτες
  • 2 καρότα, σε κομματάκια μπουκιάς
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά και αλευρώνετε το κρέας. Ζεσταίνετε σε βαθιά κατσαρόλα το βούτυρο και τσιγαρίζετε το κρέας να ροδίσει παντού.
  2. Ρίχνετε τις πατάτες και όλα τα λαχανικά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε για 5 λεπτά.
  3. Ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών και τα μπαχαρικά. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  4. Τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτετε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.
  5. Κατεβάζετε τη σούπα από τη φωτιά, την περνάτε από λεπτή σήτα, κρατάτε το κρέας και τα λαχανικά στην άκρη και ξαναβάζετε τον ζωμό στην κατσαρόλα.
  6. Τα αφήνετε να πάρουν μία βράση για ακόμη 5 λεπτά και σερβίρετε μαζί με ζεστό ψωμάκι.