Υλικά
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 σπόροι κάρδαμο, κοπανισμένοι
- 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά (τσίλι)
- 200 γραμμάρια άγρια μανιτάρια
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κότσι
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο, σε μικρές φέτες
- 2 καρότα, σε κομματάκια μπουκιάς
- 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά και αλευρώνετε το κρέας. Ζεσταίνετε σε βαθιά κατσαρόλα το βούτυρο και τσιγαρίζετε το κρέας να ροδίσει παντού.
- Ρίχνετε τις πατάτες και όλα τα λαχανικά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε για 5 λεπτά.
- Ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών και τα μπαχαρικά. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτετε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.
- Κατεβάζετε τη σούπα από τη φωτιά, την περνάτε από λεπτή σήτα, κρατάτε το κρέας και τα λαχανικά στην άκρη και ξαναβάζετε τον ζωμό στην κατσαρόλα.
- Τα αφήνετε να πάρουν μία βράση για ακόμη 5 λεπτά και σερβίρετε μαζί με ζεστό ψωμάκι.