Υλικά
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή στην πρέσα
- 1 κούπα κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
- 2 1/2-3 κούπες νερό ζεστό
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
- 2 ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μούλτι ή μισό κον-κασέ
- αλάτι-πιπέρι
- φέτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι να ζεσταθεί.
- Προσθέτετε και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
- Βάζετε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύετε 2-3 φορές.
- Προσθέτετε το νερό, την ντομάτα, την πιπεριά και το αλάτι.
- Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μείνει με λίγη σαλτσούλα.
- Σερβίρετε τρίβοντας σε κάθε πιάτο τυρί φέτα και μπόλικο πιπέρι.