Υλικά
- 600 γραμμάρια φέτα τριμμένη με λίγα λιπαρά
- 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
- 20ml ελαιόλαδο
- 3 στήθη κοτόπουλο ψιλοκομμένα
- 1 συσκευασία λαζάνια (βράζουμε για 3 λεπτά)
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 ταψί διαστάσεων 35 x 25 εκ.
Εκτέλεση
- Σε καυτό νερό βράζετε για 2 με 3 λεπτά τα λαζάνια ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμείνουν σκληρά.
- Κόβετε τα στήθη κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά από όλες τις πλευρές. Δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, γιατί θα μαγειρευτούν στο φούρνο. Αλατοπιπερώνετε.
- Στρώνετε στον πάτο ενός ταψιού διαστάσεων 35 x 25 εκ. λίγη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και βάζετε από πάνω μια στρώση λαζάνια.
- Ξαναβάζετε κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και μετά στρώνετε τα κομματάκια κοτόπουλου.
- Συνεχίζετε με λαζάνια, κρέμα γάλακτος και πάλι κοτόπουλο.
- Ξαναστρώνετε λαζάνια, λίγη κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και τελειώνετε με την φέτα.
- Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.