Υλικά

  • 360 γραμμάρια τόνο σε λάδι
  • 15 ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 1 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε τη σαλάτα, αρχικά θα πρέπει να πλύνετε τις πατάτες και να τις βάλετε να βράσουν.
  2. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτετε αλάτι και βάζετε τις πατάτες να βράσουν για 15 με 20 λεπτά.
  3. Μόλις βράσουν, τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Τότε τις κόβετε στη μέση  και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Στο ίδιο μπολ-σαλατιέρα, ρίχνετε τον τόνο, τις ελιές, το κρεμμύδι, την κάππαρη και τον κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνετε και αναμειγνύετε ελαφρώς όλα τα υλικά.
  5. Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει καλά. Ρίχνετε στο βάζο το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το μηλόξιδο και το λευκό κρασί.
  6. Ανακινείτε το βάζο μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα, να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύετε.
  7. Μπορείτε να τη σερβίρετε και να τη φάτε αμέσως ή να την αφήσετε 30 λεπτά σκεπασμένη και μετά να τη σερβίρετε, ώστε να έχουν ενωθεί οι γεύσεις και τα αρώματα.