Υλικά
- 360 γραμμάρια τόνο σε λάδι
- 15 ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
- 1 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες
- 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
- 3 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Για να φτιάξετε τη σαλάτα, αρχικά θα πρέπει να πλύνετε τις πατάτες και να τις βάλετε να βράσουν.
- Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτετε αλάτι και βάζετε τις πατάτες να βράσουν για 15 με 20 λεπτά.
- Μόλις βράσουν, τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Τότε τις κόβετε στη μέση και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στο ίδιο μπολ-σαλατιέρα, ρίχνετε τον τόνο, τις ελιές, το κρεμμύδι, την κάππαρη και τον κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνετε και αναμειγνύετε ελαφρώς όλα τα υλικά.
- Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει καλά. Ρίχνετε στο βάζο το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το μηλόξιδο και το λευκό κρασί.
- Ανακινείτε το βάζο μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα, να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύετε.
- Μπορείτε να τη σερβίρετε και να τη φάτε αμέσως ή να την αφήσετε 30 λεπτά σκεπασμένη και μετά να τη σερβίρετε, ώστε να έχουν ενωθεί οι γεύσεις και τα αρώματα.