Υλικά

  • 4 Μπριζόλες χοιρινές μέτριου πάχους
  • 1 χούφτα ρίγανη
  • Αλάτι
  • Λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Ανάβουμε φωτιά με ξύλα ή ανάβετε τα έτοιμα αγοραστά κάρβουνα, ή την ηλεκτρική ψηστιέρα. Πλένετε και στραγγίζετε τις μπριζόλες.
  2. Τις πασπαλίζετε με ρίγανη και αλάτι και τις τοποθετείτε επάνω στη σχάρα ψησίματος. Τις γυρίζετε χωρίς να περιμένετε να κάνει κρούστα από την κάθε πλευρά.
  3. Συνεχίζετε το συχνό γύρισμα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν. Το συχνό γύρισμα κάνει τις μπριζόλες μαλακές, ζουμερές και νόστιμες.
  4. Τις τοποθετείτε στην πιατέλα, στύβετε ένα με δυο λεμόνια, πασπαλίζετε με ρίγανη και αλατίζετε.