Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα
- 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκοι ροζ πιπέρι, χοντροκοπανισμένοι
- 1 κουταλιά της σούπας σουσαμέλαιο
- 1 φλιτζάνι φύλλα δυόσμο
- ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
- αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε την κολοκύθα από τη φλούδα και τους σπόρους. Την κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.
- Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις φέτες κολοκύθας σε ένα απλωτό σκεύος και τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη.
- Τις αφήνετε με τη ζάχαρη για 60 λεπτά και στη συνέχεια τις στραγγίζετε και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Βάζετε το σουσαμέλαιο σε ένα τηγάνι, ανοίγετε τη φωτιά και περιμένετε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα το σουσάμι και το σοτάρετε ώστε να πάρει χρώμα.
- Προσθέτετε το χυμό πορτοκάλι και αναμειγνύετε με το σουσάμι για να δημιουργηθεί μια σάλτσα, η οποία θα αποτελέσει το ντρέσινγκ της σαλάτας σας.
- Μεταφέρετε τις φέτες κολοκύθας σε μια απλωτή πιατέλα, περιχύνετε το ντρέσινγκ, πασπαλίζετε το ροζ πιπέρι και προσθέτετε τα φύλλα δυόσμου.
- Τέλος, βάζετε όση ποσότητα αλάτι θέλουμε. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.