Υλικά
- 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 175 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γραμμάρια του κακάο άγλυκο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 3 αυγά
- 150 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 ml Guinnes μπύρα
- 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη λιωμένη
Εκτέλεση
- Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
- Σε άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
- Σε μπέν μαρι λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα και αφήνετε στην άκρη.
- Σταδιακά προσθέστε στο μείγμα βουτύρου ένα – ένα τα αυγά, το γιαούρτι μια μία κουταλιά το μείγμα αλευριού και τη μπύρα.
- Ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια λεία, γυαλιστερή ρευστή ζύμη. Τέλος προσθέτετε ανακατεύοντας τη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
- Ρίχνετε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε 160 βαθμούς με αέρα (180 με αντιστάσεις) 2 σκάλα για περίπου 45 – 55 λεπτά.
- Μετά το ψήσιμο, αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει για 10 με 15 λεπτά στο ψυγείο και απλώστε τη ζαχαροαλοιφή.