Υλικά

  • 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 175 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γραμμάρια του κακάο άγλυκο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3 αυγά
  • 150 γραμμάρια γιαούρτι
  • 200 ml Guinnes μπύρα
  • 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη λιωμένη

Εκτέλεση

  1. Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
  2. Σε άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Σε μπέν μαρι λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα και αφήνετε στην άκρη.
  4. Σταδιακά προσθέστε στο μείγμα βουτύρου ένα – ένα τα αυγά, το γιαούρτι μια μία κουταλιά το μείγμα αλευριού και τη μπύρα.
  5. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια λεία, γυαλιστερή ρευστή ζύμη. Τέλος προσθέτετε ανακατεύοντας τη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
  6. Ρίχνετε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε 160 βαθμούς με αέρα (180 με αντιστάσεις) 2 σκάλα για περίπου 45 – 55 λεπτά.
  7. Μετά το ψήσιμο, αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει για 10 με 15 λεπτά στο ψυγείο και απλώστε τη ζαχαροαλοιφή.