Υλικά

  • 15 μπισκότα τύπου digestive
  • 6 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • Το ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • Φέτες πορτοκάλι για γαρνίρισμα
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ. σ. γάλα
  • 180 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίστε τα μπισκότα χοντρά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό βάζοντάς τα σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων και συνθλίβοντάς τα με μια ξύλινη κουτάλα.
  2. Βάλτε τα μπισκότα σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέσα το λιωμένο βούτυρο. Βάλτε το μείγμα σε μια φόρμα για cheesecake 23 εκατοστών και χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να το απλώσετε ομοιόμορφα πιέζοντας ώστε να σχηματίσετε τη βάση. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί, περίπου για 30 λεπτά.
  3. Βάλτε το τυρί κρέμα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη και το γάλα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά με μία κουτάλα.
  4. Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα καθαρό μπολ και χτυπήστε την με το σύρμα μέχρι να αποκτήσει τη σύσταση παχύρρευστης κρέμας. Προσθέστε το στο μείγμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά.
  5. Βγάλτε τη φόρμα από το ψυγείο. Ρίξτε τη γέμιση πάνω από τη βάση μπισκότων και απλώστε την ομοιόμορφα. Διακοσμήστε με κομμάτια πορτοκαλιού και επαναφέρετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε (τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα).