Υλικά

  • 1 κιλό αρνίσιες κοτολέτες
  • αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμάρια  πιπεριές (κόκκινες, πορτοκαλί, κίτρινες), καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη στραγγισμένο
  • 1 κονσέρβα (240 γραμμάρια) αποφλοιωμένες ντομάτες χοντροκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Τοποθετείτε στη δεύτερη σκάλα του φούρνου τις κοτολέτες και ψήνετε στις αντιστάσεις για 20 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.
  2. Κόβετε στη μέση τις πιπεριές, αφαιρείτε τα κουκούτσια και κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες.
  3. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε σε λεπτές φέτες.
  4. Ρίχνετε τις αποφλοιωμένες ντομάτες στο μούλτι και τις πολτοποιήστε.
  5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίξτε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τις σταφίδες, την κάππαρη, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι. Μην προσθέτετε νερό.
  6. Καλύπτετε με το καπάκι και σιγοβράζετε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν και τα υγρά του να εξατμιστούν.
  7. Σερβίρετε τις κοτολέτες με φρέσκο ψωμί.