Υλικά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό ολόκληρο χτυπημένο
- 1 βανίλια
- 150 ml γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας ρούμι μαύρο
- 75 γραμμάρια σταφίδες
- 75 γραμμάρια σταγόνες λευκής σοκολάτας
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα κάθε τηγανίτας)
- 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Λίγη κανέλα σε σκόνη
- Σιρόπι ή μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο αλάτι και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
- Κάνετε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτετε το αυγό (ή το ασπράδι) και τη βανίλια.
- Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα και το ρούμι και ανακατεύετε έως ότου γίνει ένας ωραίος χυλός που θα μοιάζει, κάπως στην υφή σαν κρέμα γάλακτος.
- Κατόπιν προσθέτετε και τη σοκολάτα.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε προσεκτικά μεγάλες κουταλιές από το χυλό.
- Τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία και 1-2 λεπτά, ώσπου οι φουσκάλες της επιφάνειας να σπάσουν.
- Γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα και τις σερβίρετε με σιρόπι ή μέλι.